top of page

Papayan

Wallfast ska med hjälp av Serneke bygga 117 nya hyresrätter i kvarteret Papayan (Persikan) på Södermalm. Kontrast fick projekteringsuppdrag för projektet.

 

Här blev jag tilldelad en handläggarroll för projektet. Min uppgift var främst att hålla kontakt med beställare, konsulter samt att se till och delegera arbete till dem medverkande arkitekterna i vårt team. Förutom det gick mycket av min tid åt att projektera, lösa problem som följt med från bygglovshandlingarna. 

 

Målet var att tillsammans bidra till att skapa ett smart och framtidsorienterat kvarter där en gammal bussdepå i centrala Stockholm omvandlas till ett modernt bostadsområde. Projektet kommer inte bara att uppfylla höga miljönormer, utan det kommer också att omfatta det senaste inom livsstilsteknik.

Det blir ett helt nytt kvarter i hörnet av Nackagatan och Barnängsgatan som omvandlar en gammal bussdepå till ett attraktivt område, med både närhet till kollektivtrafiken och Södermalms stadsliv. Totalt kommer hela stadsutvecklingen att omfatta över 1 000 lägenheter på 7 olika stadskvarter.

Hyresrätterna byggs som sammanbyggda flerbostadshus med ett gemensamt garage i källarplan. De fyra trapphusen kommer ha olika fasadlösningar i plåt och tegel som gör att det från utsidan kommer att upplevas som tio olika hus.

Nedan finns utdrag av bygghandlingarna

Projektet utfördes hos Kontrast arkitektur

bottom of page